Skocz do zawartości

Poniedziałek 21.05
Wtorek 22.05
Środa 23.05
Czwartek 24.05
Piątek 25.05
Sobota 19.05
Niedziela 20.05
20:00 - Night Live Cup

20:00 - Turniej 3 gwiazdkowy
FIFA 12

20:00 - Copa Libertadores
FIFA 12

20:00 - Big Cup
FIFA 12

Legends Player Team Cup
FIFA 12
Zapisy trwają

Primera Division
FIFA 12
Zapisy trwają

Puchar Francji
FIFA 12
Zapisy trwają

Eredivisie
FIFA 12
Zapisy trwają

Gazetka FifaNet - Nr 44 (3/11)

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 JoY

Błędów nie popełnia tylko ten , kto nic nie robi ....

• Zbanowany
  • 5880 postów
  • GG: 28331905

Napisano 11 marzec 2011 - 16:55

Witamy w marcowym wydaniu Naszej Gazetki !

Za nami już 44 numer , a w nim poznamy się z Shivsonem ,

porozmawiamy z Krzycholemx2, dowiemy się która z drużyn zasłużyła na miano "Drużyny miesiąca", który z piłkarzy wyróżniał się w tym miesiącu. Dowiecie się także kto wygrał nasz comiesięczny konkurs, będzie także coś "miłego" dla oka, do tego na dokładke "Topy i Wtopy" tego miesiąca na naszym forum. Na deser kilka ciekawostek ze świata spina wszystko w spójną całość. Zapraszam do czytania Lektury !

Autor: (Szefer/Jo'E)

Piłkarz Miesiąca - Alexis Alejandro Sánchez

Dołączona grafika

Alexis Alejandro Sánchez (ur. 19 grudnia 1988 w Tocopilli) – chilijski piłkarz występujący na pozycji pomocnika lub napastnika. Zawodową karierę rozpoczynał w klubie Cobreloa Calama, a następnie trafił do włoskiego Udinese Calcio. W 2006 został wypożyczony do Colo Colo Santiago, później na tej samej zasadzie trafił do Club Atlético River Plate. W 2008 ponownie został graczem Udinese.

Zawodnikiem miesiąca albo raczej dnia został Alexis Sánchez. Wyprzedził on Lionela Messiego, który zdobył 5 bramek i zaliczył 2 asysty przyczyniając się do zwycięstw Barcelony jednak on nas do tego przyzwyczaja już od dłuższego czasu i taki wyczyn nie jest raczej niczym zakasującym w wykonaniu Argentyńczyka. Powracając do Chilijczyka to w lutym rozegrał on 3 mecze zdobywając 5 bramek i zaliczając 1 asystę. Pochwalić może się tym iż bramki zdobywał średnio co 44 minuty, a w ostatnim meczu z US Palermo zdobył 4 bramki grając zaledwie 53 minuty. Młody zawodnik skupia na sobie uwagę najlepszych drużyn globu, które za sprowadzenie młodej gwiazdy muszą być gotowe zapłacić co najmniej 30.000.000€

Autor: (Bartko)

Czy wiesz że...

- Najmniejszą sową świata jest sóweczka kaktusowa, osiąga do 15 cm długości. Żyje w Ameryce Północnej.

- Najmniejszym ssakiem na Ziemi jest myszka etruska (Suncus etruscus), która waży zaledwie 1,5 g.

- Najmniejszym nietoperzem świata jest craeonycteris thonglongyai z Tajlandii. Jego długość dochodzi do 2,5 cm, a waga do 2 gramów.

- Najmniejszym ssakiem drapieżnym jest łasica. Osiąga najwyżej 18 cm długości.

- Najmniejszym ptaszkiem świata jest koliber hawańczyk. Jego długość nie przekracza 5 cm, a waga 2,8 g.

Autor: (Bartko)

Konkursy !

To już ósma seria konkursu ze znajomości wiedzy o forum .
Tym razem do zabawy przyłączyło się mnóstwo osób pragnących odgadnąć wszystkie hasełka , duży zapał
oraz wielki duch walki towarzyszył wszystkim uczestnikom, jednakże w końcu jednemu z nich udało się
odgadnąć wszystkie hasła . Szczęśliwym zwycięzcą okazał się Moskalinho ! , który konsekwentnie dążył do celu
edytując i poprawiając odpowiedzi do momentu aż udało mu się wszystko odgadnąć. Za wygraną nie dawał również LosCamilos oraz pomkmalbork, jednakże
nie sprostali wszystkim pytaniom i musieli się obejść tylko smakiem .

A oto pytania nad którym głowili się userzy :

1.Kto wygrał cykl zawodów Around The World Ski Jumping na naszym forum ?
2.Jak nazywa się Shivson ?
3.Który z jr.adminow na forum okazał się najlepszym pracusiem w roku 2010 ?
4.Ile krajów transmitowało szlagier Bundeslii Bayern Moanchium vs Borussia ?
5.Mówią o nim jako o emerytowanym adminie , był redaktorem głównym gazetki kto taki ?
6.Ile remisów padło w Kolejce inaugurującej wiosenną rundę ekstraklasy ?
7.Podaj pełne imię i nazwisko piłkarza na zdjęciu - http://www.iv.pl/ima...65407992430.jpg
8.Ile razy Chelsea Londyn zdobywała mistrzostwo Kraju ?
9.W którym roku odbyła się 1 edycji najbardziej prestiżowego turnieju w Europie (Liga Mistrzów) ?
10.Który z moderatorów obchodzi urodziny 9 Października ?

Odpowiedzi :

1..bast'ian.
2.Konrad
3.Szefer
4.198
5.Don Razor
6.5
7.Shinji Kagawa
8.4
9.1992
10.Karolek

Autor: (Jo'E)

Poznajmy się - Shivson

Imię : Konrad
Nazwisko : Czech
Miejsce zamieszkania : Trzciana pod Rzeszowem
Zawód : uczeń
Znak zodiaku : Waga
Waga : 72 kg
Wzrost : 173 cm
Kolor oczu : niebieski
Wykonawca muzyczny : Eminem
Idol : Robert Burneika
Piłkarz : Wayne Rooney
Film : Milczenie owiec
Książka : "Wszystko co mężczyźni wiedzą o kobietach"
Ulubione danie : Pierogi ruskie
Ulubiona drużyna : Manchester United
Zainteresowania : Sztuki walki, Siłownia

Autor: (Szefer)

Wywiad z Krzycholx2 :

Szefer : Siemka, Czy zechciałbyś odpowiedzieć na kilka pytań dla gazetki fifanet ?

Krzycholx2 : Jasne, nie ma sprawy;)

Szefer : Na początek powiedz nam coś o sobie, gdzie mieszkasz czym się interesujesz itp.

Krzycholx2 : Nazywam się Krzysiek Baran. Tak więc, mieszkam w Zabrzu na Śląsku. Interesują się piłką nożną, grami komputerowymi i książkami sci-fi. Mój ulubiony klub to Górnik Zabrze:)

Szefer : Skąd pomysł na taki nick - "Krzycholx2"?

Krzycholx2 : To ma już swoją bardzo długa historię. Używam tego nicku praktycznie wszędzie. Jedyne co się zmienia to numerek na końcu. Wszystko zaczęło się jakoś 10 lat temu, gdy zakładałem swoją skrzynkę pocztową, a że nicki "Krzychol" były zajęte, to dodałem x2:P

Szefer : Jak trafiłeś na nasze wspaniałe forum ?

Krzycholx2 : Trafiłem na nie dość przypadkowo ponad rok temu. Wszystko zaczęło się wtedy gdy wygooglowałem hasło: "FIFA 09 przez neta". Trafiłem na stronę, poczytałem trochę i się zarejestrowałem. Miałem jeszcze potem półroczną przerwę, ale wróciłem, by zagrać w najlepszą jak do tej pory fifę - FIFA 11

Szefer : Co sądzisz o adminach,modach na FN ?

Krzycholx2 : Myślę, że prezentują oni wysoki poziom i jeszcze długo nie pozwolą by ktoś zapomniał o naszym forum:)

Szefer : Jaki jest twój ulubiony piłkarz i dlaczego ?

Krzycholx2 : Hmm, mój ulubiony piłkarz to znany wszystkim Lionel Messi, i to nie dlatego że gra w Barcelonie. Cenię poprostu jego technikę i umiejętności. Wg mnie od C. Ronaldo jest lepszy, dlatego, że potrafi się zachować na boisku:D

Szefer : Dziękuje za wywiad :) Może chciałbyś kogoś pozdrowić?

Krzycholx2 : Również dziękuje. Chciałbym pozdrowić wszystkich tych, którzy mnie wspierali w ostatnich dniach, bo dzięki nim zaszedłem tak daleko:)

Autor: (Szefer)

Topy i Wtopy:

TOP :

Joe -> Super Mod

Joe, który cały czas ciężko pracuje udzielając się w dużej mierze na forum prowadząc dużo lig i pucharów, bo jest ich aż 18, zasłużył sobie na miano Super Moda. Po mimo tego, że taka praca jest bardzo ciężka i wymaga dużo czasu i nerwów Joe znakomicie sobie radzi. Tak trzymać, bo takich ludzi na forum nam potrzeba.

Awans -> Shivsona

Shivson, który w przeciągu 2 lat cały czas pnie się w swojej karierze na forum w górę znowu awansował tym razem na Super Moda. Ciężka praca Shivsona została zauważona przez adminów i innych graczy co skutkuje właśnie tak wysoką rangą.

Na razie koniec tych pochwał, co powiecie na Wtopy ?
Afera korupcyjna Bartka :

Jest to dość drażliwy temat ale jeden z bardziej gorących na forum. Bartko, który według niektórych graczy WML’a prowadzi w dość chaotyczny sposób i transfery robi „pod siebie” czyli nie dopuszcza sprawiedliwych transferów. Oto kilka przykładów:

Graczom którzy nie słyszeli jeszcze o WML (World Manager League) powiem w skrócie o co chodzi. Jest to zwykły manager, w którym zawodnicy wybierają dowolną drużynę i robią transfery a następnie grają mecze, w których wynik wliczany jest do tabeli. W pierwszej fazie managera mogli zostać wybierani zawodnicy ze skillem większym niż 83. Następnie spośród graczy którzy zostali zabrani z drużyn, każdy wybierał dla siebie jednego gracza ze skilem 83-85. O kolejności wybierania decydowały miejsca zajęte w poprzedniej edycji turnieju, a następnie kolejność zapisów. Bartko wybierał jako pierwszy, więc nic dziwnego że wziął dla siebie Higuaina. Nikogo ta historia by nie interesowała gdyby nie to, że nasz Jr. Admin nie pozwolił jednemu z graczy wziąć dla siebie Ibrahimovicia, ponieważ według Bartka jest on za dobry. Dopiero interwencja szefostwa uregulowała sytuacje i nie dopuściła do pierwszej próby zrobienia czegoś ,,pod siebie” przez naszego jr. Admina.

Drugą niepokojącą sytuacją jest obecność brata Bartka w tym menagerze(Nick Kubi). Bartko robił z bratem różne transfery , które przeważnie były bardzo opłacalne dla Bartka.Gdy już doszło do rozpoczęcia pierwszego sezonu z Kubim zostały powpisywane same walkowery, ponieważ nie miał on ochoty rozegrać żadnego meczu(widocznie był on potrzebny w menagerze tylko po to, aby porobić transfery). Pod naciskiem innych graczy w ostatni dzień terminu rozegrał on kilka meczy.Mimo tych wydarzeń brat naszego jr. Admina nie został w żaden sposób ukarany i doszedł do drugiego sezonu, gdzie został zakwalifikowany do fazy grupowej Ligi Europejskiej.Z fazy grupowej ligi europejskiej awansowały dalej 4 drużyny. Oczywiście Kubi nie rozegrał tam ani jednego meczu i wszyscy powpisywali z nim walkower.Oczywiście afera została już załatwiona i Bartko obronił się ze swoich zarzutów i miejmy nadzieję, że nie dojdzie już do takich sytuacji na forum.

Razor pożegnał się z funkcją Moderatora :

Don Razor, który wspomaga nasze forum już od ponad 3 lat pożegnał się z funkcją junior administratora. Oczywiście Razor nie został wyrzucony z tej funkcji przez Adminów, lecz głównym powodem jego rezygnacji był brak czasu, szkoła i dorosłe życie. Razor serdecznie dziękujemy Ci za czas, który nam poświęciłeś, postaramy się od Tobie nie zapomnieć

Autor: (puchusMU)

Drużyna miesiąca : TOTTENHAM HOTSPUR LONDYN

Dołączona grafika

Tym razem wybór padł na Tottenham . Zespół z White Hart Lane na miano drużyny miesiąca

zasłużył sobie głównie faktem , że wyelimonował w Lidze Mistrzów wielokrotnego triumfatora owych rozgrywek AC Milan . Zespół z Londynu również prezentował dobra formę w lidze , o czym świadczą prezentowane niżej wyniki :

Blackpool FC - Tottenham Hotspur Londyn 3 : 1

Sunderland AFC - Tottenham Hotspur Londyn 1 : 2

Tottenham Hotspur Londyn - Bolton Wanderers 2 : 1

Blackburn Rovers - Tottenham Hotspur Londyn 0 : 1

Najmniej kibiców Spurs może cieszyć porażka z Blackpoolem , która zatrzymała

serię 3 meczy bez porażki .

Dziewczyna miesiąca :

Narzeczona Roberta Lewandowskiego : Anna Stachurska

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Humor :

Jest zakończenie roku szkolnego. Każde dziecko przyniosło prezent z własnego zakresu możliwości. Pani wiedząc, gdzie pracują rodzice dzieci próbuje zgadnąc, co dostała bez otwierania prezentu. Najpierw prezent daje Ania. Pani wiedząc, że jej rodzice pracują w kwiaciarni, potrząsa pudełkiem i mówi:

- Aniu, czy to są kwiaty?

- Skąd pani wiedziała?

Później prezent daje Waldek. Pani wie, że jego rodzice pracują w sklepie ze słodyczami. Potrząsa pudełkiem i mówi:

- Waldku, czy to są czekoladki?

- Skąd pani wiedziała?

Sytuacja powtarza się kilkanaście razy. Pani zawsze bez problemu zgaduje co dostała. Jako ostatni daje prezent Jasio. Pani wie, że jego rodzice pracują w branży monopolowej. Nim potrząsnęła pudełkiem zauważyła, że z pudełka coś wycieka. Postanowiła to polizać.

- Jasiu, czy to jest szampan?

- Nie...

Pani postanowiła jeszcze raz "skosztować":

- No to może ajerkoniak?

- Nie...

- Poddaję się, Jasiu. Co to jest?

- Świnka morska!

Egzamin na prawo jazdy. Egzaminator zadaje kursantowi pytanie:

- Ma pan skrzyżowanie równorzędne. Tu jest pan w samochodzie osobowym, tutaj tramwaj, a tu karetka na sygnale. Kto przejedzie pierwszy?

- Motocyklista - odpowiada pytany.

- Panie, co pan wygadujesz - warczy zły egzaminator - Toż przecież mówię, jest pan, tramwaj i karetka. Skąd wziął się motocyklista?

- A cholera ich wie, skąd oni się biorą.

Kochanie, co byś zrobiła, gdybym wygrał w lotto?

- Wzięłabym połowę i cię zostawiła!

- Ok, trafiłem trójkę, masz tu 5 zeta i wypier***aj!

Użytkownik Jo'E™ edytował ten post 11 marzec 2011 - 17:23
...

#2 neville

Gracz Roku FIFA 11

• Master
  • 2159 postów
  • GG: 7519720

Napisano 11 marzec 2011 - 17:11

coś króciutka ta gazetka :)

#3 LosCamilos™

Guru

• Admin
  • 3029 postów
  • GG: 7607691

Napisano 11 marzec 2011 - 17:12

cos krotka w tym miesiacu gazetka (pewnie nie ma opisu lig :D)

a mozna poznac nazwisko tej pani? :D ;P

#4 JoY

• Zbanowany
  • 5880 postów

Napisano 11 marzec 2011 - 17:13

Panowie , w gazetce zostało nas około 3 redaktorów , prosimy o wyrozumiałość ze względu na ilość artykułów , wystartowałem z naborem , wszystko idzie w jak najlepszym kierunku ;) , mam nadzieję że zwrócicie uwagę też na jakość.

#5 JoY

• Zbanowany
  • 5880 postów

Napisano 11 marzec 2011 - 17:17

Wyświetl postUżytkownik LosCamilos dnia 11 marzec 2011 - 17:12 napisał

cos krotka w tym miesiacu gazetka (pewnie nie ma opisu lig :D)

a mozna poznac nazwisko tej pani? :D ;P

Camilos , masz w nagłówku "artykułu" , jeśli nie spróbuj odświeżyć .

#6 LosCamilos™

Guru

• Admin
  • 3029 postów
  • GG: 7607691

Napisano 11 marzec 2011 - 17:27

juz w porzadeczku :)

#7 Bastian07

Weteran

• Vip
  • 1537 postów
  • GG: 3775312

Napisano 11 marzec 2011 - 18:26

może opiszecie PŚ FN w DSJ3 :)

#8 JoY

• Zbanowany
  • 5880 postów

Napisano 17 marzec 2011 - 22:56

Bastian , przecież na twoim blogu jest wszystko napisane na ten temat :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych